انواع مدل های کوییک سایپا+ مشخصات
کوییک یکی از محصولات نسبتا جدید خانواده پلتفرم سری ایکس ۲۰۰ سایپا است که از اواخر ۹۵ رونمایی شد و سرانجام با مدل ۹۷ به دست مشتریان ایرانی رسید. این خودرو در اصل نسخه فیسلیفت تیبا هاچبک به حساب میآید که سعی دارد به وسیله بعضی ترفندهای ظاهری مثل افزایش اندک ارتفاع، استفاده از روف- رک و فلاپهای مشکیرنگ اطراف بدنه، تا حد امکان خود را به دسته کراس اوورهای کوچک نزدیک کند.
اقتصاد آنلاین - روزبه راد؛ کوییک یکی از نوادگان پراید به حساب میآید؛ چراکه شرکت سایپا بعد از بهروزرسانی و تقویت پلتفرم پراید، آن را با نام ایکس ۲۰۰ در محصولاتی مثل تیبا و ساینا و کوئیک به کار گرفت تا میراث این محصول ارزانقیمت کرهای همچنان در صنعت خودروسازی ما پابرجا بماند.
شرکت سایپا بعد از تولید کوییک دنده ای، نسخه اتوماتیک و یکی دو مدل دیگر از این محصول را در سبد تولیدات خود جا داده است که ما در این مقاله نگاهی اجمالی به انواع مدل های کوییک داشتهایم.
کوییک دندهای و اتوماتیک (معمولی)
همانطور که اشاره شد کوییک نسخه فیسلیفت تیبا هاچبک به حساب میآید که تنها بخشهایی از ظاهر آن نسبت به تیبا ۲ دستخوش تغییر شده اما از لحاظ ساختار و باطن تفاوت چندانی بین این دو خودرو مشاهده نمیشود.
در نمای روبرو شرکت سایپا سعی کرده تا به کلی طرح چهره کوییک را تغییر دهد و نسبت به تیبا ظاهری اسپرت و جوانپسندتر برای این محصول به وجود آورد. نتیجه کار هم نسبتا جذاب از آب درآمده و فرمی نسبتا تهاجمیتر از تیبا برای چهره کوییک خلق شده است.
طرح سپر جلو پنجره و چراغها به کلی متحول کرده و تا حد امکان از اشکال هندسی با فرمی اسپرتتر در این قسمت استفاده شده است. نمای بغل تغییر محسوسی نسبت به تیبا ندارد و به طور کلی همان المانها را به نمایش میگذارد. بخش عقب خودرو نیز کاملا تغییر کرده و طرح چراغها و سپر کوییک مدرنتر از تیبا ۲ طراحی شده است.
درون کابین نیز شاهد استفاده از یک داشبورد جدید هستیم که متاسفانه طراحی آن چنگی به دل نمیزند و در مقایسه با محصولات روز هیچ حرفی برای گفتن ندارد. داشبورد و رودری ها از پلاستیک خشک ساخته شدهاند و جنس آنها کاملا نشانگر اقتصادی بودن این محصول سایپا خواهد بود. فرم غربیلک فرمان نیز تغییر کرده و به صورت سه شاخه با وجههای نسبتا خوشدست طراحی شده است.
صندوق عقب کوییک حدود ۲۲۵ لیتر ظرفیت دارد و میتواند جوابگوی نیازهای یک خانواده کوچک یا زوجهای جوان باشد. صندلیهای ردیف عقب به صورت نسبتا جادار طراحی شدهاند و دو نفر بزرگسال با قد متوسط میتوانند تقریبا با حداقل محدودیت در این قسمت حضور پیدا کنند.
مشخصات فنی کوییک معمولی
سایپا کوئیک در دو مدل دندهای و اتوماتیک سی وی تی به بازار عرضه شده که هر دوی آنها از موتور m15 تیبا استفاده میکنند. این پیشرانه ۴ سیلندر ۸ سوپاپ معادل ۱۵۰۳ سی سی حجم دارد و قدرتی برابر ۸۷ اسب بخار در دور موتور ۵۳۰۰ به اضافه ۱۲۸ نیوتن متر گشتاور در دور موتور ۴۳۰۰ ارائه میدهد.
در مدل دندهای یک گیربکس ۵ سرعته دستی به منظور انتقال نیرو به سمت چرخهای جلو به خدمت گرفته شده و در مدل اتوماتیک نیز یک گیربکس اتوماتیک سی وی تی وظیفه انتقال قدرت را برعهده دارد. لازم به ذکر است که دریچه گاز پیشرانه مدل اتوماتیک به صورت برقی باز و بسته میشود اما در کوییک دندهای از سیستم قدیمی سیم گاز ( مکانیکی) جهت ارتباط دریچه گاز با پدال استفاده شده است. همچنین سیستم فرمان در مدل دنده ای از نوع هیدرولیک بوده و در کوییک اتوماتیک به صورت برقی عمل میکند.
سامانه تعلیق جلو از نوع مک فرسون و سیستم تعلیق عقب این هاچبک ایرانی از گونه میله پیچشی است. شتاب صفر تا ۱۰۰ کوییک حدود ۱۳ ثانیه بوده و حداکثر سرعت آن نیز چیزی معادل ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت ارزیابی شده است. همچنین میانگین مصرف سوخت کوییک دنده ای برابر ۷.۱۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده و این رقم برای مدل اتوماتیک به ۷.۶۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر افزایش پیدا میکند.
در بخش تجهیزات و امکانات نیز باید بدانید که کوییک دندهای از آپشن هایی مثل حسگر پارک عقب، تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک، روف رک، دستگیره آسان بازشو، مه شکن جلو و عقب، دماسنج، دو کیسه هوا، ترمزABS ، سامانه توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، آینه جانبی برقی، شیشه بالابرهای برقی جلو و عقب، ایموبلایزر، کامپیوتر سفری، گرمکن شیشه عقب، برفپاککن عقب، ریموت کنترل، قفل مرکزی، صندلیهای عقب تاشونده، ایزوفیکس، تنظیم دستی ۶ حالته صندلی راننده و تنظیم ۴ حالت صندلی سرنشین جلو.
در این میان کوییک اتوماتیک ضمن برخورداری از امکانات مدل دندهای، به تجهیزات بیشتری مثل سیستم استارت دکمهای، ورود بدون کلید، نمایشگر مالتی مدیا ۷ اینچی، دوربین عقب و حسگر فشار باد تایرها هم مجهز شده است.
ناگفته نماند که شرکت سایپا ابتدا کوییک اتوماتیک را در دو تیپ فول و فول پلاس به بازار عرضه کرد اما پس از مدتی به دلیل استقبال ناکافی از مدل فول، آن را کنار گذاشت و صرفا به ارائه مدل پلاس پرداخت. بنابراین اگر اسم کوییک پلاس به گوشتان رسید، بدانید که در واقع با همان کوییک اتوماتیک سی وی تی در نسخه فول آپشن طرف هستید.
کوییک R
کوییک آر در واقع همان کوییک معمولی دندهای است که شرکت سایپا رنگ برخی قسمتهای آن را تغییر داده تا بر جذابیتهای بصری این خودرو بیافزاید. در کوییک آر به طور عمده شاهد همرنگ شدن سقف با قاب آینهها و قسمت داخلی مه شکنهای جلو بهعلاوه بخش زیرین سپرها هستیم و عمدتا از رنگ قرمز برای این کار استفاده شده است.
درون کابین نیز بخشهای مثل قاب دور سیستم مالتی مدیا، دریچههای تهویه و قسمت بازویی درها به رنگ قرمز رنگآمیزی شده تا فضایی اسپرتتر برای کابین کوییک آر پدید آورده شود. گفتنی است که از لحاظ فنی و سطح تجهیزات تغییر و تحول خاصی در این خودرو رخ نداده و همان مشخصات فنی و امکانات کوییک دندهای را در کوییک آر هم مشاهده خواهید کرد.
کوییک نیوفیس اس و جی
شرکت سایپا اواخر سال ۹۹ از نمونه فیسلیفت کوییک با نام کوییک اس و جی رونمایی کرد که قسمت جلوی آن دستخوش تغییراتی در طراحی سپر و جلو پنجره شده است. شاخصترین المان چهره کوییک نیوفیس، نوارهای مشکی رنگی هستند که از اطراف چراغها تا پایین کشیده شده و خطهای اشک یوزپلنگ ایرانی را یادآوری میکنند.
شرکت سایپا مدل فیسلیفت کوییک را در دو نسخه S و G به بازار ارائه کرده است که در این میان تیپ اس تقریبا از همان امکانات کوییک دندهای بهره میبرد، اما مدل فول آپشن کوییک جی ضمن برخورداری از تجهیزاتی در حد مدل اتوماتیک کوییک معمولی، از داشبورد جدید با طراحی متفاوت کنسول میانی و همچنین صفحه کیلومتر متمایز برخوردار شده است. خصوصا طرح کنسول میانی داشبرد بسیار جذابتر از گذشته شده و تا حد زیادی انتقادات را نسبت به طراحی داخلی کوییک کاهش داده است. استفاده از نمایشگر ایستاده در قسمت بالای داشبورد و تغییر دریچههای تهویه، باعث جذابیت بیشتر نمای داخلی کوییک جی نسبت به دیگر نسخههای این هاچبک پرفروش سایپا خواهد شد.
سیستم مالتی مدیای ۷ اینچی، دوربین عقب، حسگر پارک عقب، تهویه نیمه اتوماتیک، سنسور فشار باد تایر، دیلایت، اتولایت، چراغ مشایعت، جی پی اس، دو عدد کیسه هوا، آینههای جانبی برقی و شارژ موبایل از طریق پورت usb مهمترین امکانات رفاهی ایمنی کوییک G را به اطلاع شما میرسانند.
در پایان گفتنی است که شرکت سایپا قصد دارد تا با تغییر کلی چهره مدل کوییک، یک محصول جدید با نام اطلس را روانه بازار کنند که احتمالا از لحاظ پلتفرم تفاوت چندانی با کوییک معمولی نخواهد داشت اما چهره آن بسیار مدرنتر شده و تا حدودی به محصولات مدرن کمپانی چینی جک شباهت دارد.